Vuoden palkansaaja 2019

Tiedote 1/2019 Julkaistavissa 7.10. klo 19.00 
Mikkeli 6.10.2019 

JARNO STRENGELLISTÄ VUODEN PALKANSAAJA MIKKELISSÄ 

SAK:n Mikkelin seudun paikallisjärjestö on valinnut vuoden 2019 palkansaajaksi Mikkelissä Jarno Strengellin. Nimitys on huomionosoitus niin työntekijälle itselleen kuin myös työpaikalle ja ammattiosastolle. Vuoden palkansaajavalinnan tavoitteena on kohottaa aktiivisten palkansaajien arvostusta yhteiskunnan rakentajina heidän omalla paikkakunnallaan. Valintakriteereinä ovat esimerkillisyys ja aktiivinen toimiminen palkansaajien hyväksi järjestöissä ja järjestöjen ulkopuolella. 
Vuoden palkansaajapalkinto luovutetaan maanantaina 7.10.2019 Kauppakeskus Stellassa, Kunnon työn päivä-tapahtuman jälkeisessä klo 18 alkavassa palkansaajaseminaarissa. Samassa tilaisuudessa palkitaan myös Pieksämäen - ja Savonlinnan alueen vuoden palkansaajat. 

Jarno Strengell on aloittanut työuran 1990- luvulla. Vuosien varrella hän on työskennellyt tehdastyössä, kuljetus-, ravinto- ja turvallisuusalalla. Strengellin tämän hetkinen työnantaja on Etelä – Savon ammattiopisto, jossa hän toimii virastomestarina ja pääluottamusmiehenä. 

Luottamustehtävien hoidosta Strengellillä on laaja kokemus ja positiivinen asenne. 
JHL:n Julkisten- ja hyvinvointialojen ammattiliiton jäsenenä Jarno Strengell on ollut vuodesta 2001 lähtien. Strengell on toiminut myös JHL 525 ammattiyhdistyksen hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. 
Vuodesta 2012 alkaen Strengell on ollut ammattiliiton JHL:n edustajiston- sekä SAK:n paikallisjärjestön hallituksen jäsen. 
Mikkelin kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2017 lähtien ja kirkkovaltuuston jäsenenä Jarno Strengell on ajanut työntekijöiden etuja, hyvinvointia sekä terveitä työtiloja.  

Urheilun saralla Strengell on täyskontaktikamppailulajin Han Moo Do moninkertainen Suomen mestari ja Meksikon kilpailujen maailmanmestari vuodelta 2004.  

Strengell sanoo arvostavansa vuoden palkansaajapalkinnon korkealle koska valinnan ovat tehneet työntekijöitä edustavat luottamushenkilöt. 
Jarno Strengell kokee, että työelämä on muuttunut henkilöstösäästöjen ja lisääntyvien työtehtävien johdosta aikaisempaa negatiivisemmaksi. Työkiireen keskellä ei saa unohtaa, että jokainen työntekijä on yksilö, jota esimiehen tulee kohdella tasa-arvoisesti. 

Strengellin mielestä työelämän muutokset lisäävät työntekijöiden koulutustarvetta sekä luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen edunvalvontatyötä. 

Lisätiedot 
Jari Hyyryläinen, SAK:n Mikkelin seudun paikallisjärjestön puheenjohtaja puh. 040 756 3779, hyyryja2@hotmail.com 

Jarno Strengell, Virastomestari/pääluottamusmies puh. 044 7115 123, jarnostrengell@hotmail.fi